Grand Bluewave Hotel Shah Alam, Kuala Lumpur
Grand Bluewave Hotel Shah Alam, Kuala Lumpur
Grand Bluewave Hotel Shah Alam, Kuala Lumpur
Grand Bluewave Hotel Shah Alam, Kuala Lumpur
Grand Bluewave Hotel Shah Alam, Kuala Lumpur
+ 42 lainnya
Hotel

Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Petaling Jaya, Kuala Lumpur

Review

Tripadvisor
Dari 213 review
Review yang paling membantu
YantyLee8
31 Jul 2019 - Wisata sendiri
Dari dulu sehingga sekarang, semua makan yng disajikan tidak pernah mengecewakan. Banyak restoran di hotel ni. Kali ni, dapat nikmati hampir 13 jenis Dim Sum dan sangat lah recommended! Janji dijamin Halal.
hans i
12 Mei 2019 - Keluarga
Grand BlueWave Hotel terletak di pusat komersil Shah Alam, dalam jarak 5 minit berjalan kaki dari Masjid Biru. Ia menawarkan 5 pilihan untuk menjamu selera, sebuah kolam renang luaran dan bilik-bilik dengan TV kabel. Bilik-bilik moden di Grand BlueWave Hotel Shah Alam dilengkapi dengan tingkap-tingkap besar yang menawarkan pemandangan Masjid Biru atau Taman Bandaraya. Semua bilik adalah bilik tidak merokok dan dilengkapi dengan bilik mandi peribadi dengan tab mandi. Para tetamu boleh bersenam di pusat perniagaan yang serba lengkap atau menikmati urutan yang merehatkan di spa. Hotel ini juga mempunyai aras untuk wanita. Perkhidmatan penyewaan kereta dan tempat meletak kenderaan percuma disediakan. Tung Yuen Chinese Restaurant menyajikan hidangan antarabangsa sementara hidangan tradisional Jepun boleh dinikmati di Agehan Restaurant. Pilihan menjamu selera yang lain termasuklah pastri segar di Borak-Borak. Hotel Grand BlueWave berjarak 10 minit pemanduan dari Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah dan 40 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.
shuhaidakabdy
02 Apr 2019 - Keluarga
Banyak pilihan makanan kat sini dengan menu berbeza dari local food hingga menu antarabangsa. Pilihan desert pun ada banyak pilihan. Kemudahan parking dan surau juga ada disediakan, halal friendly hotel lagi. Harus datang lagi..
saidila
29 Mar 2019 - Berlibur dengan teman
assorted dessert wajib cuba terutamanya kek , ada pelbagai jenis menu disediakan semasa buffet termasuklah masakan panas ... ruang makan yang selesa bagus untuk small group dan juga ada dewan khas untuk syarikat korporat yang nak treat staff dengan buffet ramadhan ... tengah ada sale early bird ...cepat grab bagi yang nak merasa berbuka puasa disini.
Mieza S
28 Mar 2019 - Bisnis
bersempena ramadhan yang bakal tiba ini, jadikan hotel grand bluewave sebagai salah satu senarai untuk berbuka bersama rakan. menu yang disediakan sehingga 100 jenis pilihan makanan. banyakkk tu. lagopun hotel ini berdekatan dengan masjid shah alam. alang2 tu boleh solat tarawih sekali kan?
Lokasi
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
maps
1
Malam

Tentang Akomodasi

Waktu check-in & check-out
Waktu check-in:
14:00-23:59
Waktu check-out:
12:00
Mau check-in lebih awal? Atur waktu check-in dengan pihak akomodasi.

Deskripsi

FAQ
Di mana alamat Grand Bluewave Hotel Shah Alam?
Grand Bluewave Hotel Shah Alam beralamat di Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Pukul berapa waktu check-in & check-out di Grand Bluewave Hotel Shah Alam?
Waktu untuk check-in di Grand Bluewave Hotel Shah Alam adalah mulai dari pukul 14:00-23:59 dan waktu check-out paling lambat pukul 12:00
Apa saja fasilitas yang tersedia di Grand Bluewave Hotel Shah Alam?
Fasilitas yang tersedia dan bisa kamu gunakan di hotel ini adalah (beberapa fasilitas mungkin perlu biaya tambahan):
  • Kolam Renang
  • Wifi
  • Parkir
  • Restoran
  • Resepsionis 24 Jam
Apakah di Grand Bluewave Hotel Shah Alam tersedia fasilitas kolam renang?
Ya, di Grand Bluewave Hotel Shah Alam tersedia kolam renang yang bisa kamu gunakan.
Fasilitas
Fasilitas Populer
Kolam Renang
Wifi
Parkir
Restoran
Resepsionis 24 Jam
Spa
Lift
AC
Pusat Kebugaran
Fasilitas Rapat
Akses Kursi Roda
Olahraga, Spa & Rekreasi
Fasilitas gym
Kolam renang indoor
Kolam renang outdoor
Lapangan golf di dalam properti
Kolam renang anak
Hewan Peliharaan
Hewan peliharaan tidak diperbolehkan
Hewan peliharaan tidak dibolehkan
Hewan peliharaan dibolehkan
Fasilitas Anak
Tempat tidur bayi
Penitipan bayi atau anak
Klub anak
 

Review

Oops, belum ada review nih
Ayo menginap di akomodasi ini dan kasih tahu pengalamanmu dengan menulis review.
3.5
Dari 213 review
Kebersihan
4.0
Kamar
3.5
Lokasi
3.5
Layanan
3.5
Nilai
3.5
Pasangan
27
Keluarga
58
Wisata sendiri
9
Berlibur dengan teman
19
Bisnis
78
YantyLee8
31 Jul 2019 - Wisata sendiri
Dari dulu sehingga sekarang, semua makan yng disajikan tidak pernah mengecewakan. Banyak restoran di hotel ni. Kali ni, dapat nikmati hampir 13 jenis Dim Sum dan sangat lah recommended! Janji dijamin Halal.
hans i
12 Mei 2019 - Keluarga
Grand BlueWave Hotel terletak di pusat komersil Shah Alam, dalam jarak 5 minit berjalan kaki dari Masjid Biru. Ia menawarkan 5 pilihan untuk menjamu selera, sebuah kolam renang luaran dan bilik-bilik dengan TV kabel. Bilik-bilik moden di Grand BlueWave Hotel Shah Alam dilengkapi dengan tingkap-tingkap besar yang menawarkan pemandangan Masjid Biru atau Taman Bandaraya. Semua bilik adalah bilik tidak merokok dan dilengkapi dengan bilik mandi peribadi dengan tab mandi. Para tetamu boleh bersenam di pusat perniagaan yang serba lengkap atau menikmati urutan yang merehatkan di spa. Hotel ini juga mempunyai aras untuk wanita. Perkhidmatan penyewaan kereta dan tempat meletak kenderaan percuma disediakan. Tung Yuen Chinese Restaurant menyajikan hidangan antarabangsa sementara hidangan tradisional Jepun boleh dinikmati di Agehan Restaurant. Pilihan menjamu selera yang lain termasuklah pastri segar di Borak-Borak. Hotel Grand BlueWave berjarak 10 minit pemanduan dari Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah dan 40 minit pemanduan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.
shuhaidakabdy
02 Apr 2019 - Keluarga
Banyak pilihan makanan kat sini dengan menu berbeza dari local food hingga menu antarabangsa. Pilihan desert pun ada banyak pilihan. Kemudahan parking dan surau juga ada disediakan, halal friendly hotel lagi. Harus datang lagi..
saidila
29 Mar 2019 - Berlibur dengan teman
assorted dessert wajib cuba terutamanya kek , ada pelbagai jenis menu disediakan semasa buffet termasuklah masakan panas ... ruang makan yang selesa bagus untuk small group dan juga ada dewan khas untuk syarikat korporat yang nak treat staff dengan buffet ramadhan ... tengah ada sale early bird ...cepat grab bagi yang nak merasa berbuka puasa disini.
Mieza S
28 Mar 2019 - Bisnis
bersempena ramadhan yang bakal tiba ini, jadikan hotel grand bluewave sebagai salah satu senarai untuk berbuka bersama rakan. menu yang disediakan sehingga 100 jenis pilihan makanan. banyakkk tu. lagopun hotel ini berdekatan dengan masjid shah alam. alang2 tu boleh solat tarawih sekali kan?
Kamu sudah melaporkan review.
Kami butuh beberapa saat untuk memperbaiki sebuah masalah. Silahkan coba sesaat lagi.
Kamu sudah pernah melaporkan review ini, dan laporanmu sedang dalam pengecekan.
Yay! Kamu berhasil log in.
Kamu sudah melaporkan review.
Kami butuh beberapa saat untuk memperbaiki sebuah masalah. Silahkan coba sesaat lagi.
Kamu sudah pernah melaporkan review ini, dan laporanmu sedang dalam pengecekan.